Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Медицината и високите технологии – поглед в бъдещето

Изкуственият интелект, свързаността и 3D принтирането ще стават все по-значими фактори в здравеопазването

Медицината и високите технологии – поглед в бъдещето

Снимка: Investor Media Grou

Изкуственият интелект, свързаността и 3D принтирането ще стават все по-значими фактори в развитието на медицината. Около това мнение се обединиха участниците в първото издание на новия специален проект на Bloomberg TV Bulgaria Tech21 с водещ Живка Попатанасова.

По думите на Кирил Кандиларов, съосновател и директор на Healthyco, бъдещето е в изкуствения интелект. Чрез него ще се развива и самата медицина. В началото акцентът ще е върху подкрепа и помощ при вземане на правилно решение за лечение.

От своя страна д-р Александър Носиков, кардиолог в Аджибадем Сити Клиник Младост, залага на различни видове апликации, които да помагат - на лекаря, на пациента или и на двамата по-бързо да стигнат до решение на конкретния проблем. 

"В краткосрочен план ще се фокусираме върху свързаността", заяви Константин Боев, директор дигитални и многоканални стратегии в Astellas Pharma. Свързантост на пациент и лекар, свързаност на данни – електронни досиета, свързаността на лекаря с технологията, поясни той. 

Още по темата

Д-р Димо Даскалов, главен лекар на Дентапрайм, също се присъедини към мнението за това, че изкуственият интелект все повече ще навлиза в медицината, вече и в стоматологията. "Също така залагам и на 3D принтирането, където ще видим нови ползи за пациентите", каза той. 

Цялото предаване можете да гледате в нашия YouTube канал тук

Изкуствен интелект, алгоритми, нови работни модели и услуги от бъдещето. Роботите са тук и променят света цифрово и дигитално, безвъзвратно и по-бързо, отколкото сме очаквали. Потребителският интерфейс на услугите е все по-удобен, защото светът e дигиталeн.

В новият си мултимедиен проект Tech21 екипът на Bloomberg TV Bulgaria ще представи 4 завладяващи дискусии по ключови теми  –  здравеопазването и фармацията, строителството, автомобилите и застраховането. Фокусът ще са иновациите и развитието на тези индустрии в близките 10 години.

Първото събитие премина под надслов Health Tech и бе посветено на здравето. Второто издания на Tech21 ще се фокусира върху имотния пазар и ще се проведе на 18 април 2021 г.

Бизнесът ще говори в ефира на Bloomberg TV Bulgaria – визионерски, аналитично и с прогнози за бъдещето.

Всяко издание ще излъчваме на живо в прайм тайма от студиото на най- авторитетната бизнес телевизия в България, Bloomberg TV Bulgaria и чрез стрийма на водещите сайтове www.bloombergtv.bgwww.investor.bgwww.bgonair.bgwww.dnes.bg и във FB страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
дядя Вова до: baba_meca
преди 1 месец
1
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да медицината много напредна с тия високи технологии. Ето в 21 век налагат карантини из цял свят също като в 5 век....За 16 века много голямо развитие сме постигнали.
В 22 век като наложат карантина, колко ли много ще са ре развили технологиите в бъдещето, направо ми е бедна фантазията . Не мога и да си представя...

Още от Икономика и политика
ЦИК ще обяви резултатите от депутатските мандати