IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева подаде оставка като лидер на ДБГ

Така е споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок, каза тя

16:43 | 04.04.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Цялото ръководство на "Движение България на гражданите" подаде оставка. Аз, като председател на ДБГ – също, заяви Меглена Кунева, лидер на ДБГ, по време на брифинг след проведения Изпълнителен съвет на партията.

Меглена Кунева обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на ДБГ.

"Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ", заяви тя. 

Изпълнителният съвет на партията е решил до провеждането на конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори и отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на "Реформаторски блок-Глас народен" в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно.

Движение "България на гражданите" ще бъде извънпарламентарна опозиция на ГЕРБ, обяви временното ръководство на формацията.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още