Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Международната инвестиционна банка ще предостави 20 млн. евро на бизнеса у нас

България иска промяна в стратегията на банката, за да се отпускат целеви кредитни линии чрез националните банки за развитие, заяви Венцислав Стефанов от МИБ

20 милиона евро ще предостави на българския малък и среден бизнес Международната инвестиционна банка, която се намира в Москва. Кредитният ресурс се отпуска за период от 7 години. 

Като акционер в Международната инвестиционна банка, България е сред инициаторите за промяна в нейната финансова стратегия, която предвижда предоставяне на целеви кредитни линии на националните банки за развитие.

Така българските производители ще имат достъп до този изгоден кредитен ресурс от 20 милиона евро чрез Българската банка за развитие, е заявил за БНР Венцислав Стефанов - ръководител на управление "Съкровищни операции" в Международната инвестиционна банка

"При активната помощ и съдействие от страна на Министерството на финансите, банката ще предоставя и ще поддържа сделки, свързани с развитието на малките и средни предприятия на територията на Република България, а също така ще участва пряко в инвестиционни проекти чрез участие в капитала на компаниите. Банката ще съдейства и ще търси банки-партньори на територията на България при осъществяването на своите инвестиционни намерения за подкрепа на българската икономика."

Международната инвестиционна банка е създадена през 1970 г. от страните в бившия Съвет за икономическа взаимопомощ. Днес нейни акционери са България, Словакия, Чехия, Румъния, Виетнам, Куба, Монголия и Русия. 

(БНР)

По статията работи: Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Т. Дончев: Има риск от умерена рецесия до катастрофални последици за икономиката ни