IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Менда Стоянова се съмнява дали ще има компенсация за всички пенсионери

Председателят на бюджетната комисия в парламента смята, че обещаваната извънредна пенсия от 136 лв. няма да стигне за всички

12:22 | 11.05.11 г. 1
Менда Стоянова се съмнява дали ще има компенсация за всички пенсионери

"Бюджетът на България не може да си позволи поголовно вдигане на доходите на всички пенсионери", обяви на брифинг в парламента председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Така тя коментира идеята на социалния министър Тотю Младенов за компенсиране на пенсионерите със 136 лева еднократна помощ през лятото, предаде БТА.

"Разчетите не могат да ни покажат, че можем да имаме такова преизпълнение на приходите, че да си позволим на всички пенсионери да има повишение на доходите", посочи още Менда Стоянова.

По думите й трябва да се намерят пари за компенсиране на тази инфлация за социално слабите.

Шефът на комисията определи увеличението на хранителните стоки от началото на годината „като привнесена отвън инфлация, която се дължи на поскъпването на храните и суровините на световните борси“.

"От началото на годината НСИ отчете инфлация на малката кошница от 4,6%. Макар и цифрата да не е стряскаща, това се отнася за цените на основните храни и засяга най-бедната част от българското население и социално слабите, които не могат да се реализират на пазара на труда.

Затова правителството трябва да направи всичко възможно, за да подпомогне най-засегнатите слоеве, заключи Менда Стоянова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 12 години
Тия скоро ще рекат, че не могат да изплащат пенсии на всички пенсионери. Да се групират по двама-трима, за да изкретат някак. При най-големия бюджет за последните години. За какви щуротии се харчат бюджетните пари? Къде отидоха паричките от осигуровки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още