IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Метро до летище „София“ ще има в началото на април 2015 г.

През 2016 г. ще бъде завършен участъкът до ул. „Сребърна“

17:28 | 29.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Метро до летище „София“ ще има в началото на април 2015 г.

В началото на април трябва да бъде завършена линията на метрото до аерогарата, а в края на април 2015 г. - линията в  кв. „Младост“. Това заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА, след представянето на напредъка по участъка на метрото до Терминал 2 на летище „София“, пише БНР.

По думите на Фандъкова метрото е не само удобен градски транспорт, но и промяна на цялата среда в определения район и квартал.

Столичният кмет очаква със съвместните усилия на министъра на транспорта Ивайло Московски и изпълнителния директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев да започне третата линия на метрото, а през 2016 г. да бъде завършен участъкът до ул. „Сребърна“.

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, която също посети строящия се участък на метрото, изтъкна, че отсечката е свидетелство за това как можем да спасим пари, които са били почти загубени за България. Тя поясни, че става дума за 95 млн. лв.

Кристалина Георгиева посочи някои от предимствата на метрото - прави града по-привлекателен, въздуха - по-чист, дава възможност на бизнеса да се развива и вдига стойността на жилищата в близост.

Участъкът на линията на метрото от бул. „Цариградско шосе“ до летище София представлява първият от двата лота на Етап III на Проекта за разширение на метрото, включен в Оперативна програма „Транспорт“. Разширението на линията е от бул. „Цариградско шосе‘ до летище София и е с дължина 5 км и 4 метростанции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още