IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МФ отпусна 373,3 млн. лв. за проекти по две оперативни програми

Средствата по ОП "Околна среда" и ОП "Регионално развитие" са отпуснати от 11 ноември насам

16:46 | 13.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
МФ отпусна 373,3 млн. лв. за проекти по две оперативни програми

Министерство на финансите (МФ) е осигурило 373,3 млн. лв. за проекти по оперативните програми "Околна среда" и "Регионално развитие", съобщиха от ведомството.

Средствата са отпуснати в периода от 11 ноември до днес, като по ОП "Околна среда" са изплатени 157,8 млн. лв, а по ОП "Регионално развитие" сумата е за 45,7 млн. лв.

Парите са осигурени от националния бюджет, като целта е да се ограничи максимално рискът от загуба на средства, както и да се навакса изоставането при изпълнението на проектите след замразяване на плащанията по двете програми, допълват от МФ.

Вече е постигнат изключителен напредък в отстраняване на констатираните пропуски и недостатъци в системите за управление и контрол на двете оперативни програми. Заради това през ноември плащанията от Европейската комисия по ОП "Околна среда" бяха възстановени, а до края на годината се очаква да бъдат размразени средствата и по ОП "Регионално развитие", припомнят от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още