IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Михаил Константинов: Предсрочни избори през юли са невъзможни

Правилната дата за провеждането им е 12 октомври, смята изборният експерт

19:35 | 10.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Михаил Константинов: Предсрочни избори през юли са невъзможни

Предсрочни избори през юли са невъзможни. Това заяви изборният експерт проф. Михаил Константинов пред Агенция „Фокус“. Той посъветва политиците да прочетат Конституцията на страната. 

„Нормалният технологичен срок за произвеждане на предсрочни избори е 90 дни. В него се включват консултациите с политическите сили, самата Конституция определя 60-дневен хоризонт“, допълни още Константинов.

Константинов поясни, че в този период президентът издава указ, с който назначава служебен кабинет и насрочва датата на изборите. Според него правилната дата за провеждане на предсрочни избори е 12 октомври.

„Септември е глупаво да се проведат предсрочните избори, защото цялата кампания трябва да е през лятото. Хайде да оставим българския народ да си почине малко от глупостите на българските политици“, аргументира се Константинов.

Политологът Александър Маринов пък коментира пред Агенция "Фокус", че теоретично е възможно изборите да се проведат в края на юли, но не намира смисъл да се бърза. Според него единственият аргумент за ранното провеждане на избори е Станишев да се защити от искания за оставка като лидер на партията.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още