Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

За Митев дадоха гласа си четирима от членовете на СЕМ, а един се въздържа

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Снимка: БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио, съобщи обществената медия.

Още по темата

За Митев дадоха гласа си четирима от членовете на СЕМ – председателят на съвета Бетина Жотева, Галина Георгиева, Соня Момчилова и София Владимирова. Розита Еленова се въздържа.

В понеделник и вторник се проведоха изслушванията на кандидатите, които представиха пред медийния регулатор концепциите си за управлението и развитието на общественото радио.

Претендентите за поста бяха трима – Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров.

В своята концепция Митев заложи на повишаване на доходите на работещите в БНР и нов модел за финансиране на радиото, обвързан с обществената му мисия, а не с часа на програмата, както е сега.

Като друг свой приоритет Милен Митев определи „пренасянето на традиционните предимства и ценности на радиото в дигиталния свят“. Концепцията му предвижда да бъде направена мобилна версия на сайта на радиото, като той мотивира идеята си с това, че около 80% от посещенията са от телефони. Митев предлага дигитализиране на архива на радиото, като за него се създаде специален сайт.

Сред другите му предложения е създаването на търговска дирекция в БНР, за да се постигне по-ефективно управление на приходите. Според него трябва да се увеличат репортажите и да се инвестира повече в журналистически разследвания.

Investor.bg припомня, че до избора на генерален директор на БНР се стигна, след като Андон Балтаков подаде оставка през август, като се мотивира с "дълбоко лични" причини. За временно изпълняващ длъжността беше избран Милен Митев. Преди да стане генерален директор, той беше административен директор в радиото.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 6 декември