Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Министерският съвет ще може да заседава и дистанционно

В тези случаи се осигурява пряко и виртуално участие на членовете на кабинета при спазване на изискванията за кворум

Министерският съвет ще може да заседава и дистанционно

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

По изключение Министерският съвет може да провежда заседания и дистанционно. Това реше правителството по предложение на премиера Бойко Борисов, като одобри допълнение в Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация.

В случаите, когато заседанието се провежда дистанционно, се осигурява пряко и виртуално участие на членовете на Министерския съвет при спазване на изискванията за кворум. И в случаите на заседание, проведено дистанционно, се изготвя протокол, посочват от пресслужбата на кабинета.

Правителственото постановление е прието във връзка с решението на Народното събрание за обявяване на извънредно положение в страната и възложеното със същото решение Министерският съвет да предприеме всички необходими мерки за овладяване на извънредната ситуация, както и препоръките на Оперативния щаб за социално дистанциране и осигуряване в максимална степен работа от разстояние. С постановлението се обезпечава  работата на Министерския съвет и вземането на бързи и своевременни решения относно създалото се положение.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Длъжника който няма пари поради кризата и този който не може да изплати ипотеката В АНГЛИЯ БАНКИТЕ ОБЯВАХА,ЧЕ ОТЛАГАТ ПЛАЩАНИЯТА ДО КРАЯ НА КРИЗАТА. Те не опростяват вземанията , но ги отлагат с известно време ,което спасява бизнеса.Това е добър пример за българските политици ,да накарат банките /които не са български/ да помогнат на бизнеса и гражданите.Къде са нашите политици?

Още от Икономика и политика
Българският план за възстановяване ще бъде представен в ЕК през юли