IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерство на отбраната е готово с анализа на предложенията за нов боен самолет

Очаква се Министерският съвет да даде мандат за водене на преговори

17:13 | 24.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на отбраната приключи анализирането и оценката на постъпилите предложения  за придобиване на нов тип боен самолет. Участниците в процедурата са Португалия с логистичен пакет САЩ, Швеция и Италия. Постъпилите предложения от участниците бяха отворени на 13 март. 

Работата на междуведомствената работна група, назначена със заповед на министър-председателя и с председател командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, завърши в срок всички процедури, информира Министерството.

Работната група обобщи постъпилите предложения и изготви протокол, който ще бъде представен на правителството за вземане на решение за продължаване на процедурата.

Окончателното оповестяване на резултатите от конкурса ще стане след приемането им от Министерския съвет, който ще даде мандат за водене на преговори.

С цел прозрачност и приемственост служебното правителство е готово да предостави резултатите от работата на междуведомствената група на парламентарните сили в 44-тото Народно събрание.

Инвестиционният проект за придобиване на нов тип боен самолет беше утвърден с решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и предвижда на първия етап от неговата реализация да бъде сключен междуправителствен договор за придобиване на 8 самолета в периода 2018 – 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още