IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерство на отбраната ще възстанови 14 самолета Су-25

Ще подпишем договор и за интегрирана логистична поддръжка на изтребителите МиГ-29 до 2021 г., съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков

13:39 | 31.07.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Подготвят се договори за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на 14 щурмови самолета Су-25, съобщи зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БТА.

Според него състоянието на летателната ни техника не е най-доброто, но заяви, че Министерството на отбраната е предприело мерки за възстановяване на летателната годност на хеликоптерната авиация, както и на изтребителите МиГ-29. Очаква се до 2021 година да бъде сключен договор за интегрирана логистична поддръжка за самолетите, уточни той.

Зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов коментира одобрения от парламента проект за придобиване на два многофункционални патрулни кораба като начало на модернизацията на Военноморските сили и допълни, че проектът ще бъде изпълнен успешно.

“В момента се извършва експертна работа по него, а в петък на Съвета по отбрана към министъра ще бъде представено текущото състояние на проекта. Целта е до края на годината да се сключи договор”, посочи той.

Що се отнася до кадровия недостиг в армията, вицеадмирал Ефтимов потвърди, че е оптимист за попълване с кадри на въоръжените сили и свърза темата с днешното диломиране на офицерите от магистърската специалност "Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили" във Военната академия.

“За 2019 г. по средносрочната прогноза са предвидени още 100 млн. лева за увеличаване на възнагражденията на военнослужещите, а общо за 2020 г. и 2021 г. още 100 млн. лева. От гледна точка на мотивацията за служба в редовете на армията смятам, че министерството си е свършило работата”, коментира Анатолий Величков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
michaelis12
преди 5 години
много не демократично ... ама мнооо на коя ли вратта ше треа чукаме са, може би в Мордор ?!? щот май те са производителя мисля ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още