Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Министерство на туризма глобява концесионера на плаж „Смокиня“

Наказанието е заради нарушаване на целостта на плажната ивица

Министерство на туризма глобява концесионера на плаж „Смокиня“

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма обяви, че налага глоба на концесионера на плаж „Смокините-север“, а причина за това е нарушаване на целостта на плажната ивица. Наказанието е в размер на 5 на сто от годишното концесионно възнаграждение за тази година, или 3856,55 лева, съобщават от ведомството.

Проверката по случая, извършена на 14 април, беше възложена след като се появи информация за нарушаване на целостта на дюни на плажа. На място са отишли служители на министерството, които са установили, че по цялата си дължина плажната ивица е с нарушена повърхност от следи на верижна техника.

Още по темата

По данни от министерството в южната част има оформен правоъгълен участък, където повърхността е заравнена и са оформени точни и равностоящи очертания на бразди от пясък. Отнетият пясък пък е подравнен във вид на насип, неестествено облегнат върху пясъчните дюни.

Министерството посочва, че състоянието на плажа след преминаването на верижна техника представлява неспазване на екологичните норми за опазване на естествения ландшафт по начин и със средства, които не допускат вредно въздействие, необратими изменения и увреждане.

В началото на седмицата, когато стана ясно, че започва проверка, от ведомството обявиха, че водят засилена комуникация с РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и с концесионера на плажа.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (13)

   1| 2    
0
 
0
 
13
Shadow1 до: bgMan
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Казваш че следствието ще го реши, а със следващото си изречение го решаваш ти, и то категорично... Не бива така, добре че не зависят някои неща от праволинейни хора, че щеше да е по-зле.
0
 
3
 
12
bgMan до: Shadow1
преди 5 месеца
Дали е неволно или не ще го реши следствието. Тук съвсем очевидно става въпрос за умишлено унищожаване и няма място за колебание дали било неволно или не. С голямата брадва през кръста иначе няма спазване на никакви закони нито опазване на защитени територии.
3
 
1
 
11
Shadow1 до: bgMan
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Разбирам ти гледната точка но с такива крайни мерки как ще стане нещо добро когато нищо крайно не е добро? Често се слупват неволни нарушения, ако наказанието е толкова пагубно ще остави човека без какво да губи, а няма нищо по-лошо от човек който няма какво да губи. Не може за един разместен пясък да искаме милиони, не може половин България да е в натура 2000 и да е защитена, хора ли се очаква да живеят тук или държавата ще става голям природен парк, а ние пещерняци.
0
 
2
 
10
doba до: deaf
преди 5 месеца
deaf,Вземи си отпуск налято и мини по крайбрежието от Дуранкукак до Резово(може и обратно).Сложи си и очилата за всеки случай.
3
 
0
 
9
ing5rov до: zelka007
преди 5 месеца
"само да се докопам до власт ... !!!": ))) ... дърта си вече ... и не ставаш.

Още от Икономика и политика
Почти 27% от нефинансовите предприятия отчитат намалени продажби през август