IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на енергетиката е получило 22 доклада от АДФИ за проверки на ВЕИ

Докладите са анализирани и са предоставени на Агенцията за устойчиво енергийно развитие

18:42 | 30.09.15 г.
Министерството на енергетиката е получило 22 доклада от АДФИ за проверки на ВЕИ

Към момента в Министерството на енергетиката (МЕ) са постъпили 22 доклада от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) от проверките в централите за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Това коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред журналисти, след като участва в закрито заседание на парламентарната комисия по енергетика, предаде БТА.

По думите й докладите са анализирани и са предоставени по компетентност на Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Това е компетентният орган, който извършва проверки, свързани с даването на гаранция за произход на електрическата енергия от ВЕИ, посочи Петкова.

Тя изрази очакване от Агенцията за устойчиво енергийно развитие да дадат информация дали досега тези енергийни обекти са проверявани и какви са резултатите от проверките. Те имат компетентност да отидат и да направят проверка на място, която да установи произхода на тази електрическа енергия, коментира енергийният министър. 

На закрито обединено заседание на парламентарната комисия по енергетика и на временната, проверяваща състоянието на енергетиката в България, бяха изслушани енергийният министър Теменужка Петкова, председателят на КЕВР Иван Иванов и Венцислав Георгиев, директор на АДФИ, по повод проверките на предприятия, произвеждащи ел. енергия от ВЕИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още