IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на икономиката: Лицензите на „Дунарит“ няма да бъдат отнети

Вариантът за отнемане на разрешителните е отпаднал с подаването на оставка на ръководството на завода

18:14 | 11.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Няма опасност да бъдат отнети лицензите на „Дунарит“ АД. Това съобщиха от Министерството на икономиката.

По-рано днес от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) обявиха, че отнемането на издадените разрешителни за производство и търговия с оръжие и друга специална продукция едновременно ще извади „Дунарит” АД от заетите в момента пазари на специална продукция и ще изпрати на улицата работниците и служителите от предприятието.

„Във връзка с декларация на работодателските организации Ви уведомяваме, че темата със спирането на работата на военния завод „Дунарит“ приключи още вчера, след посещението на министър Караниколов в Русе. На срещата му с ръководството на дружеството и представители  на синдикалните организации бе изяснено, че опасност за отнемане на разрешителните на завода няма, предприятието ще продължи да функционира оптимално и работещите ще запазят местата си. С подобни декларации се нагнетява излишно напрежението. Обвиненията са към членове на ръководството и след депозиране на оставките им отпадна категорично вариантът да бъде отнет лицензът на дружеството“, се казва в съобщението на икономическото министерство. 

Припомняме, че вчера близо 800 работници от военния завод блокираха за кратко движението в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Те настояваха дружеството да продължи да изпълнява договорите си. До протеста се стигна, след като Специализираната прокуратура обвини изпълнителния директор Кръстю Кръстев в злоупотреби и последва процедура за отнемане на лиценза.

Държавата в лицето на Министерство на икономиката следи внимателно случващото се в предприятието и няма да допусне да бъде спрян работният процес и ситуацията да се повтори, уверяват от Министерство на икономиката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още