IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирослав Найденов отрече да има проверки на ОЛАФ срещу него

Според тиражирана информация земеделският министър е разследван за отпуснатите пари за популяризиране на ПРСР в социалните мрежи

10:23 | 12.02.13 г.
Мирослав Найденов отрече да има проверки на ОЛАФ срещу него

Земеделският министър категорично отрече твърденията, че е разследван от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) по сигнал за злоупотреба с пари от европейските фондове.

„Аз разговарях късно снощи с ръководителката на АФКОС (българската служба за борба с измамите – бел. ред) комисар Соня Клисарска, която и пред мен категорично отрече подобно твърдение. Имало е разследване по отношение на служители на Министерството на земеделието в ОЛАФ в месеците назад и те са били по сигнал на бившата директорка на фонд „Земеделие” Калина Илиева”, обясни Найденов пред bTV.

Коментарите на министъра са свързани с публикация във вестник „Сега“, според която Найденов е разследван за злоупотреба при разходването на средства за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в социалните мрежи. За създаване на страница във  Facebook и профил в Twitter бяха похарчени 100 хил. лева.

Още 50 хил. лева ще бъдат дадени за „подобряване на работата“ по тези проекти, като обществената поръчка е отворена в края на миналата седмица. В края на 2012 година отново чрез обществена поръчка беше потърсен оценител на работата по популяризиране на ПРСР в социалните мрежи.

Според информацията на вестника сигналът за злоупотребите е бил получен още през лятото на 2012 година и лично от генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер.

„Европейският съвет реши да отпусне на България допълнителни над 2 млрд. евро по земеделските фондове и смятам, че това няма как да се случи, ако земеделският министър на една държава, който отговаря за тези средства, е разследван“, отговори на тези обвинения Мирослав Найденов. 

Още новини от България можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още