IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Млади предприемачи ще могат да получат до 20 хил. лв. за технологични проекти

През март тръгва проект за насърчаване на иновационната активност на младите

15:42 | 08.02.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Млади предприемачи ще бъдат подпомогнати да започнат собствен бизнес чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за създаване на технологични фирми.

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски разпореди стартиране на процедурата по изпълнението на проект “Техностарт 3 – Насърчаване на иновационната активност на младите хора в България”.

Целта на проекта е да бъдат насърчени младите хора с иновативни и жизнеспособни идеи (студенти, докторанти и завършили висше образование през настоящата година) да реализират тези идеи и да се популяризират успехите им, уточняват от икономическото министерство. 

Финансирането в рамките на проекта е в размер на 90% от общия размер, или до 19 800 лева за всеки одобрен бизнес план. За целта всеки одобрен кандидат трябва да регистрира своя фирма и да осигури задължителен собствен принос от 10% от общия размер на финансиране, или до 2 200 лева за всеки одобрен бизнес план.

По проекта са планирани 300 хил. лева от бюджета на Министерството на икономиката за 2017 г.

“Техностарт 3“ финансира стартиращи фирми с бизнес идеи само в сферата на промишлеността и научната и развойна дейност.

Допустимите разходи по проекта са за придобиване на дълготрайни материални или нематериални активи, разходи за консумативи, ток, вода, банкови такси, свързани с обслужване на банковата сметка по проекта и необходими за изпълнението на дейността по бизнес плана.

Очаква се процедурата да бъде открита през март 2017 г. след изготвянето и приемане на ново оперативно ръководство по проект “Техностарт 3”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още