Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Може ли програма да провокира предприемаческия интерес?

Предприемаческата екосистема в България има необходимост от млади хора, посочиха Венеция Нецова-Ангова и Иван Шарланджиев от Асоциацията на българските лидери и предприемачи

гледано: 2292   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Програмата ABLE Activator цели да активизира предприемаческия начин на мислене на онези, които имат интерес, и да ги подкрепи при активното им влизане в предприемаческата екосистема.

Това обяви Венеция Нецова-Ангова, предсeдател на управителния съвет на Асоциацията на българските лидери и предприемачи, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Помагаме на хората да осъзнаят, че има алтернатива на работата от 9 до 6 часа и това е един много интересен и динамичен начин на живот, посочи тя и обясни, че целевата група, която програмата се стреми да обхване, включва хора, които имат лидерски потенциал с осъзнатост за предприемачеството в някаква степен. – Търсим будни хора в началото на кариерното си развитие, за да можем навреме да събудим предприемаческия интерес у тях.“

Венеция Нецова-Ангова отбеляза още, че основното, което програмата цели, е не най-добрите предприемачески идеи да намерят мястото си на пазара, а по-скоро да се увеличи броят на предприемачите у нас.

„Процесът на вземане на решения се изпълнява от високо изтъкнати, вече доказали се предприемачи“, посочи Иван Шарланджиев, член на асоциацията и организатор на инициативата.

Той е на мнение, че предприемаческата екосистема в България е доста богата и разнородна, като такъв той определи и обучителния състав в програмата.

„Важно е това да са хора с голям опит. Обикновено интервютата, които журито провежда, са доста, но то трябва да има добри инстинкти за това какъв е човекът и какъв е неговият потенциал“, коментира Иван Шарланджиев.

Вижте целия разговор във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равенството още е далеч