IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mondelez официално интегрира Chipita

Aмepиĸaнcĸата компания в пpoизвoдcтвoтo нa зaĸycĸи и нaпитĸи вече достига чрез придобитата гръцка фирма до два милиарда потребители в ЕС

12:22 | 05.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

"Монделийз Интернешънъл" официално интегрира наскоро придобитата Chipita Глобъл S.A., съобщиха от компанията.

Амepиĸaнcĸата компания за пpoизвoдcтвo нa cлaдĸapcĸи издeлия, зaĸycĸи и нaпитĸи вече достига чрез гpъцĸия пpoизвoдитeл нa зaĸycĸи Сhіріtа до два милиарда потребители в повече от 50 страни, а след придобиването се наблюдава силен растеж в целия бизнес. Това обяви Ивайло Найденов, който оглавява временния управленски екип на Chipita през последните шест месеца на интеграция.

Мениджърът поема функциите на вицепрезидент и управляващ директор за Гърция, Кипър, Румъния, България и пазарите от Източна Адриатика на Mondelez. Найденов е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дългогодишен опит на пазарите в региона.

След официалното интегриране с Chipita бизнесът на "Монделийз Интернешънъл" в Югоизточна Европа ще се състои от Румъния, България, Гърция, Кипър и пазарите от Източноадриатическия регион – Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Косово и Северна Македония. Само в тази част на Европа компанията разполага вече с шест завода – един в Румъния, два в България и три в Гърция.

Според новата организационна структура управляващ директор на Монделийз Интернешънъл за България и пазарите от Източна Адриатика ще бъде Марина Хадрович, която е част от компанията от десет години. Тя ще започне новата си роля, идвайки от позицията на директор "Европейски износ", където е отговаряла за развитието и изграждането на марките на Mondelez в Европа в партньорство с дистрибутори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още