IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски: До 2020 г. България ще има транспортно трасе от турската до сръбската граница

За развитието на пристанищата и летищата у нас се разчита на отдаването им на концесии, каза министърът на транспорта

17:33 | 18.09.12 г.
Московски: До 2020 г. България ще има транспортно трасе от турската до сръбската граница

До края на следвщия програмен период, който ще приключи през 2020 г., България ще има изцяло изградено транспортно трасе между турската и сръбската граница през Пловдив за Бургас и до Свиленград. Това съобщи  министърът на транспорта Ивайло Московски по време на посещението си на българо-австрийски бизнес форум във Виена, съобщиха от ведомството.

По време на събитието транспортният министър посочи, че от голямо значение за развитието на българската транспортна мрежа е модернизирането на редица железопътни линии, сред които трасетата Видин–Руска Бяла и София–Перник–Радомир.

По негови думи ако всички приоритети в областта на транспорта бъдат осъществени в края на следващия програмен период България ще разполага с модерна, безопасна и сигурна транспортна система, която от своя страна ще дава по-голям избор и възможности на населението и бизнеса.

На бизнес форума във Виена ресорният министър засегна и темата за развитието и подобрявнаето на пристанищната и летищна инфраструктура у нас. Московски подчера, че за нейното доизграждане и поддържане транспортното министерство разчита много на отдаването на редица обекти на концесия.

„Опитваме се максимално да мобилизираме частния сектор и да създаваме благоприятни условия за привличането на инвеститори”, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още