Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

МОСВ ще проверява екооценката за каменна кариера край село Ъглен

Жителите на селото в община Луковит са против намерението за добив на варовик

МОСВ ще проверява екооценката за каменна кариера край село Ъглен

Снимка: Pixabay

Пълен преглед на доклада по ОВОС за инвестиционно предложение „Добив на подземни богатства – скално-облицовъчни материали – варовици от находище „Ъглен“, в землището на село Ъглен в община Луковит разпореди зам.-министърът на околната среда Красимир Живков. С контрола ще се заемат няколко дирекции в Министерството на околната среда и водите.

Зам.-министърът обясни, че с проверка на цялата документация ще бъдат натоварени Басейнова дирекция „Дунавски район“ и РИОСВ – Плевен. Ще бъде направен преглед и за нарушения на Наредбата за санитарно-охранителната зона на селото, информира екоминистерството.

Красимир Живков се срещна с протестиращи от село Ъглен след проведеното на 14 май т. г. обществено обсъждане на оценката за въздействие на околната среда, във връзка с намерението в каменна кариера да се добива варовик.
Представители на над 700-членното население на Ъглен обясниха, че взривовете край селото ще замърсят водите и запрашат въздуха. Писмените си възражения те са внесли и в РИОСВ – Плевен и при националния омбудсман.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Димитър Главчев остава депутат