IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ инвестира нови 60 млн. евро по програма „Дунав 2014-2020 г.“

Проекти ще се набират до 8 март тази година

12:30 | 02.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще инвестира нови 60 млн. евро по Програмата за транснационално сътрудничество "Дунав 2014- 2020 г.", информираха от пресцентъра на регионалното министерство. 

Проекти ще се набират до 8 март тази година.

Очаква се вторият етап на кандидатстване да бъде отворен през есента на 2019 г. Ще се финансират проекти по приоритетите "Възстановяване и управление на екологични мрежи и коридори"; "Подобряване на транснационалното управление на водните ресурси и превенция на риска"; "Подобряване на готовността за управление на рискови ситуации"; "Подобряване на енергийната сигурност и енергийната ефективност"; "Повишаване на институционалния капацитет за посрещане на основните обществени предизвикателства".

Съвместният секретариат на програмата ще подпомага кандидатите при подготовка на проектните предложения чрез предоставянето на консултации в двустранни срещи и по телефона.

Подробна информация за Третата покана за набиране на проектни предложения, обявена от ведомството, е публикувана на интернет страницата на програмата.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още