Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

МС одобри над 20 млн. лв нови разходи по бюджета на здравното министерство

С над 10,5 млн. лв се увеличават възнагражденията на администрациите към здравния министър, а други 9,6 млн. лв ще отидат към държавните и общински болници

МС одобри над 20 млн. лв нови разходи по бюджета на здравното министерство

Снимка: Getty

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. от над 20 млн. лв, съобщават от пресслужбата на институцията. 

Още по темата

Допълнителните средства в размер на 10 526 600 лв са предназначени за увеличаване възнагражденията на персонала на администрации към министъра на здравеопазването, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от COVID-19, включително за служители на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол „на терен“, с пряк контакт с други лица.

С друго правителствено постановление по бюджета на ведомството се одобряват допълнителни 9 600 000 лв. Те ще бъдат предоставени на държавни и общински болници, на болници с държавно и/или общинско участие в капитала за поддържане готовността на структури по инфекциозни болести за оказване на медицинска помощ при епидемично разпространение на заразни болести. При необходимост средства ще бъдат предоставяни и на други лечебни заведения - за структури по инфекциозни болести, за извършване на медицинска дейност за периода на обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

С постановлението лечебните заведения ще получат увеличение на субсидията за извършените дейности, за да са в състояние да осигурят равнопоставен достъп до медицинска помощ.

В края на миналия месец новият министър на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че доходите на над 6000 души в системата на здравеопазването на първа линия ще бъдат увеличени с 30%. По думите му в сектор „"Здравеопазване" до края на годината ще бъдат отпуснати и ще влязат допълнителен финансов ресурс в размер на 223 млн. лв. Наличните, които до момента са отпуснати са в размер на 80,9 млн. по вече приетите мерки. 

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Цветан Цветанов представи лицата на новата си партия