Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

МС одобри следваща стъпка за улесняване на инвестиции от Саудитска Арабия

Започват преговори за споразумение между правителствата

МС одобри следваща стъпка за улесняване на инвестиции от Саудитска Арабия

Снимка: Pixabay

Министерският съвет одобри започването на преговори за Споразумение между правителствата на България и на Саудитска Арабия за насърчаване и взаимна защита на инвестициите.

Документът ще допринесе за активизиране на двустранното сътрудничество, увеличаване на инвестиционните потоци и ще е в интерес на съвместните проекти между България и Саудитска Арабия. 

Още по темата

Ще бъде осигурена и правна основа за тяхното реализиране и защита, посочват от пресслужбата на кабинета.

През последните години бяха значително засилени отношенията между България и Саудитска Арабия чрез активна размяна на официални и бизнес делегации, като се открои интереса на саудитската страна към сътрудничество в области като туризъм, транспорт, информационни технологии и съобщенията, а също и привличане на български инженерингови организации в изграждане на мащабни инфраструктурни обекти на саудитска територия.

С цел насърчаване на бизнес отношенията и инвестиционните инициативи бяха установени контакти със саудитския Фонд за публични инвестиции и със Саудитско-арабската генерална служба за инвестиции.

Кралство Саудитска Арабия е най-голямата и най-богата страна в Близкия изток, водещ производител на петрол в световен мащаб, който притежава 16% от доказаните към 2015 г. глобални резерви на петрол и заема лидерска позиция в ОПЕК.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 20 юни