IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВнР предупреди за очаквани проблеми при преминаване през Унгария

Препоръчват се алтернативни маршрути за пътуващите с влак или автомобил

15:27 | 13.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
МВнР предупреди за очаквани проблеми при преминаване през Унгария

Министерството на външните работи (МВнР) предупреди, че е възможно преминаващите през Унгария да срещнат проблеми поради усложнената обстановка и струпване на бежанци по границата. 

Поради усложнената обстановка и струпване на бежанци по границата между Унгария и Австрия от 12 септември отново временно са спрени международните влакове към Виена, по информация от българското посолство в Будапеща.

Актуална информация може да се намери на интернет страницата на унгарските железници.

На 15 септември в Унгария влизат в сила нови законови разпоредби за пресичането на границата от нелегални мигранти. Затова в периода 15 - 20 септември е възможно да бъде затваряна границата между Унгария и Сърбия, както и границата между Унгария и Австрия, в случаи на прекомерно струпване на бежанци.

Възможно е  значително  да бъде затруднено и преминаването по двете основни магистрали М5 и М1 в Унгария.

Ситуацията по границите и магистралите се променя ежечасово в зависимост от потока бежанци. Актуална информация за забавянето на границата може да се намери на страницата на унгарската полиция.

Министерството препоръчва на българските граждани по възможност да избягват пътуване с влак или по шосеен път през територията на Унгария, като използват алтернативни маршрути през Румъния, Словакия или през Сърбия и Словения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още