IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР: 62 лица от задържаните са с криминални прояви

Образувани са 16 бързи производства, отчете в парламента министърът на вътрешните работи

12:07 | 03.09.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски даде отчет в Народното събрание за действията на полицията през вчерашния ден на протести. Той бе призован от ГЕРБ.

За различните противообществени прояви са задържани общо 126 лица, като 62 от тях са с криминални прояви. От всичките задържани лица 35 са с постоянен и настоящ адрес извън град София, обобщи Терзийски, цитиран от БНТ.

„Образувани са 16 бързи производства, както следва: 12 – за извършено престъпление по чл. 325 от НК – хулиганство. По едно от тях е осъществен и втори състав на престъпление по чл 131 от Наказателния кодекс - за нанесена лека телесна повреда на полицейски служител; и 4 бързи производства за извършено престъпление по чл 216 от Наказателния кодекс - увреждане на чуждо имущество“, отчете вътрешният министър. 

Той потвърди, че са пострадали 80 служители на Министерство на вътрешните работи. Нараняванията са фрактура на крайници, травматични наранявания, увреждания, химически изгаряния от пиротехника и обгазяване.

Транспортирани са както следва: трима в болница „Пирогов", 23-ма в Медицински институт на МВР, 13 - в болница „Царица Йоана“ и 41 са прегледани на място.

Терзийски направи кратка ретроспекция на събитията от предишния ден и нощ. Той потвърди, че след преглед на видеозаписите е установено, че в палатковита лагери са се съхранявали опасни предмети, вследствие на което са предприети действия по премахването им.

Вътрешният министър благодари на всички редови полицаи, техните командири и ръководители „за това, че не позволиха да се пролее кръв и овладяха всички провокации".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
Спящият бик
преди 3 години
Случващото се в момента добавя ценен опит за неукрепналата българска демокрация. Стана ясно, че трябва да има ясно разбиране за термина "протест", с който се злоупотребява. Юристите и законодателите ще извлекат съответните поуки, а моето лично виждане е, че протестът свършна там, където демонстрирането, скандирането и всички други ненасилствени средства за изразяване на позиция преминат във хвърляне на предмети по опонента! Оттам нататък подобни масови прояви трябва да се третират като бунт, метеж, революция, терор, преврат, хулигантство и т. н. - все неща, чиято нелегитимност в настоящата законова рамка е безспорна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още