Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Н. Нанков: Одитът на Европейската сметна палата е регулярен, а не по сигнал

По думите на зам.-министъра одитът не е на конкретните обекти, а по отношение сложността на изпълнението

Н. Нанков: Одитът на Европейската сметна палата е регулярен, а не по сигнал

Николай Нанков Снимка: БТА

Одитът на Европейската сметната палата относно изграждането на автомагистралите в България с европейски средства е регулярен, планов, не е по сигнал, извършва се в няколко страни членки на Европейския съюз. Това заяви в Ловеч заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от БТА.

Изказването му е в отговор на народния представител от БСП Георги Свиленски, че Европейската сметна палата започва проверка на българските пътища и ГЕРБ са получили европейски шамар.

По думите на Нанков одитът не е на конкретните обекти, а по отношение сложността на изпълнението, в това дали са спазени сроковете за изграждането на автомагистрали и транспортна достъпност по деветте паневропейските транспортни коридора.

„Говорим за Тракия - 150 км, изградени с европейски средства от правителството на Борисов 1 и 2, за „Марица" и „Струма". „Хемус" не е в паневропейски транспортен коридор, но ние имаме ангажимент и ще я построим. Темата за магистралите в устата на БСП звучи не просто неоснователно и смешно", каза още Нанков и добави, че говоренето на БСП за европейски проекти, европейско финансиране или по темата пътища и магистрали, може да се определи като наглост.

Той посочи още, че това е регулярен одит, с който се проверява не само конкретната страна членка, а и самата дейност на Европейската комисия - по отношение на ангажиментите, сроковете, които са заложени за изграждане на паневропейските транспортни коридори, "които ние не просто спазваме, в голямата степен и преизпълняваме като страна членка". Одитът ще трае до 2020 г. , посочи заместник-министърът, цитиран от БТА.

В Ловеч, заедно с областния управител Ваня Събчева и кмета на общината Корнелия Маринова, той инспектира как вървят ремонтните дейности на площад "Тодор Кирков" в кв."Вароша", които се извършват по проект, финансиран по оперативна програма "Региони в растеж". По думите на Нанков дейностите се изпълняват в срок и качествено, така че през юли да има обновена градска среда в Ловеч във всичките й компоненти - централната пешеходна зона и символа на стария Ловеч площад "Тодор Кирков".

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
9
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Само на тази територия го има това, министър да си подаде оставката и да го направят зам.министър

Още от Икономика и политика
САЩ са представили на България предложение за договор за изтребителите F-16