Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

На 11 плажа у нас чадърите и шезлонгите ще са безплатни това лято

На 73 плажа единичната цена на чадър и шезлонг ще е между 1 и 5 лв., а 55 са без намаление за момента

На 11 плажа у нас чадърите и шезлонгите ще са безплатни това лято

Снимка: Министерство на туризма

На 11 морски плажа, възложени на концесия или отдадени под наем, чадърите и шезлонгите ще са безплатни за летния сезон тази година, съобщава Министерството на туризма.

Това са „Ривиера“, „Буните 2“, „Обзор Мотела“, „Бургас – север“, „Бургас – централен“, „Приморско – централен“, Къмпинг „Нестинарка“, „Ахелой“, „Атанасовска коса“ ч.1, „Шкорпиловци – юг“ и „Царево Централен“.

От началото на юни до 2 юли Министерството на туризма е извършило проверки на 125 охраняеми морски плажове у нас и на шест неохраняеми. Проверките продължават и експертите на министерството ще проверяват през целия летен сезон морските плажове.

Още по темата
На 50 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС, а концесионерите на 48 морски плажа са намалили цените за чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

На 23 морски плажа, които са отдадени под наем, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС, а на 22 морски плажа наемателите са заявили намаляване на цените на чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

Така от общо 132 морски плажа 73 ще предлагат цени на чадър и шезлонг от 1 до 5 лв. с ДДС, а 55 са без намаление към настоящия момент.

В периода на проверките е установено, че има морски плажове, които са намалили цените на плажните принадлежности спрямо максималните, определени в съответния договор за наем или концесия, с цел да облекчат българските и чуждестранните туристи.

На четири морски плажа е установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и предложението за намаление е неприложимо. Това са „Рибарски“, „Батовски“, „Созопол – запад част 2“ и „Минерален басейн – юг“.

Към момента са изготвени 19 споразумения с наематели и 48 споразумения с концесионери или общо 67 споразумения, уточняват от Министерството на туризма.

На някои от морските плажове се предлагат зони с безплатни плажни принадлежности, но те не влизат в статистиката.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка