IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 15 юни падат всички медицински мерки срещу коронавируса

Програмите за подкрепа на гражданите и фирмите обаче ще продължат да действат, посочи премиерът Бойко Борисов

11:17 | 03.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

На 15 юни изтича извънредната епидемична обстановка. След тази дата ще останат само социалните мерки „60/40“.
Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на правителството, което за първи път от 70 дни е присъствено за министрите.

„Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено“, каза още той и се обърна към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да поправи още днес тази заповед.

От изказването на Борисов става ясно, че сега действащата извънредна епидемична обстановка няма да бъде подновявана и ще изтече на 15 юни.

Investor.bg припомня, че „обстановката“ замени Извънредното положение на 13 май, а общо мерките срещу разпространението на Covid-19 действат повече от три месеца.

Досега здравният министър Кирил Ананиев отмени почти всички мерки срещу разпространението на коронавируса, но все още трябва да се носят маски в затворените обществени места, има регулация на движението в парковете, на броя посетители в заведенията, моловете, театрите, кината, плажовете. След отпадането на „обстановката“ всичко това трябва да отпадне.

Под „социални мерки“, които ще останат, премиерът вероятно има предвид програмите за подкрепа на хората и фирмите, които са основно под формата на заеми,  грантове, като схемата „60/40“ и евросредства, както и т. нар. кредитна ваканция.

Вижте повече в репортажа!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още