Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

На какво държат потребителите на кредитни услуги в България?

Почти половината от клиентите кандидатстват за кредит онлайн, твърди Зорница Янакиева

На какво държат потребителите на кредитни услуги в България?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бързината, сигурността на трансакцията и доверието имат ключово значение за потребителите на кредитни услуги в България.Това каза Зорница Янакиева, главен изпълнителен директор на Cash Credit, в разговор с Вероника Денизова в рамките на Investor Finance Forum.

"Дигитализацията е нещо основно, за да може да се случи качественото обслужване на клиента. Това е важно и по отношение на вътрешните процеси на една компания. Дигитализираме и вътрешните процеси, а не само това, което клиентът вижда, за да може всичко да се случи плавно и безпроблемно", обясни тя.

Според проучване на финтех компанията почти половината от клиентите кандидатстват за кредит онлайн. 

Още по темата

По думите й дигитализацията е от ключова важност за новото поколение. "Над 70% от възрастовата група между 20 и 40 години предпочитат дигитално да свършат всичко, което искат, свързано с кредитиране", каза Янакиева.

Повече за новите технологии във финансовата индустрия и мястото на България в дигитализацията на услугите, може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Интервюто е част от десетото юбилейно издание на конференцията Investor Finance Forum. Генерален партньор на конференцията е Fibank. Основни партньори на събитието са ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, MFG и Българска фондова борса.

Събитието се организира с подкрепата на Amundi Asset Management, LIREX, Software Group, MEDICAL DENT и лаборатории ГEНИКА. Институционални партньори на юбилейното издание на Investor Finance Forum са Френско-българска търговска и индустриална камара, Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България, Асоциацията на българските лидери и предприемачи, Български форум на бизнес лидерите, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Британско-българска бизнес асоциация, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Sofia Tech Park и Висшето училище по застраховане и финанси.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, списание BusinessGlobal и SeeNews.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
НОИ плаща добавката от 75 лв. на ваксинираните пенсионери от 1 февруари