Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Началникът на отбраната отрича външна намеса в оценката на оферти за боен самолет

Въпрос на преговори е какво ще се достави, заяви генерал-лейтенант Андрей Боцев

Началникът на отбраната отрича външна намеса в оценката на оферти за боен самолет

Снимка: Архив Ройтерс

Абсолютно съм убеден по доклади на моите подчинени командири, че не е имало никаква външна намеса при разглеждане на офертите за нов изтребител за ВВС. Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

"Ние казваме какво искаме, оттам нататък е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави“, коментира той пред БНР.

На въпрос как ще коментира подмятания на политици и на външни наблюдатели, че е имало намеса в работата на комисията, Андрей Боцев посочи: "Не мога да коментирам разни политически изказвания, компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти“.

"Българската армия от постоянното недофинансиране е доведена до това състояние, но както се казва, по-добре късно, отколкото никога. Надяваме се в най-скоро време да стартират и трите проекта за модернизация, за което бе постигнат консенсус на Консултативния съвет при президента и се взе решение трите проекта да се движат едновременно“, обясни началникът на отбраната.

"Имаме уверението, че в най-скоро време и проектът на Сухопътни войски ще бъде приет от МС и ще влезе в НС. Има пътни карти, които са приети. Проектите на Военноморските и Военновъздушните сили засега следват тези пътни карти“, заяви той.

На въпрос колко дълго във времето може да се отлагат проектите, докато се намери финансиране, така че армията да изпълнява своите задачи, ген. Боцев обясни: „Армията продължава да изпълнява своите задачи и ангажименти по трите мисии. Относно проектите се радвам, че най-после трите проекта ще стартират и успоредно ще се развиват".

По статията работиха: автор Екип на Dnes.bg , редактор Надежда Бочева
Още по темата: Икономика и политика

Последни новини

Коментари (1)

3
 
1
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
По принцип абсолютно убеден може да бъде само глупакът ...
Като си направим сметката, че тази пенсия е назначена от Радев, то колкото повече се отрича намеса, толкова по-вероятно е да е имало такава.
Лъсна и голата истина, че Швеция спазвайки своята политика за неутралитет, не би поддържала Грипените, ако счете, че ги ползваме в нарушение на нейният неутралитет. Най-вече срещу руската кочина.
Ето защо, практически ако закупим грипените, сме абсолютно незащитени.
Освен това цената на грипените е без въоръжение, което пък идва да покаже, че Радев и БСП са национални предатели.
Трябва да се направи нов конкурс, само за нови самолети ! Тогава ще се види, че Ф16 е и като цена, и като функции и като поддръжка относно политика е най-изгоден.

Още от Икономика и политика
КЗП: Има специални правила за сделките от разстояние и извън търговски обект