IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1500 фермери получиха 14 млн. лв. за качествени плодове и зеленчуци

Парите се изплащат от Държавен фонд "Земеделие" по схемата за специфично подпомагане на производители на плодове и зеленчуци

18:03 | 12.05.14 г.
Над 1500 фермери получиха 14 млн. лв. за качествени плодове и зеленчуци

Държавен фонд „Земеделие“ изплати 14 млн. лв. за качествени плодове и зеленчуци. Помощта по Схемата за специфично подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци (СППЗ) за кампания 2013 получиха над 1500 фермери от цялата страна.

Схемата финансира производството на домати, краставици, пипер, ябълки, череши, праскови и нектарини, кайсии и зарзали. Помощта се изплаща на тон реализирана на пазара продукция, получила сертификат за качество от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Условие за получаване на помощта е производителите да имат най-малко 4 декара домати, краставици или пипер или минимум 5 дка ябълки, череши, праскови или кайсии. Фермерите трябва да отглеждат най-малко по 1 дка от всяка заявена култура.

Миналата година 375 производители на плодове и зеленчуци получиха финансиране в размер на 90,50 евро за тон качествена продукция.

Припомняме, че преди два дни започна изплащането на 15-те милиона лева за изхранване на животни. Условието при тях е животновъдите да запазят 75% от броя на животните, за които е получена помощта, до 31 декември 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още