Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Над 2100 родители са заявили желание за детегледач по държавен проект

В бюрата по труда са подадени 1950 заявления от безработни или неактивни лица, които желаят да бъдат детегледачи

Над 2100 родители са заявили желание за детегледач по държавен проект

Снимка: Pixabay

Общо 2119 родители кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по проекта "Родители в заетост", реализиран от Агенцията по заетостта с финансовата подкрепа на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, съобщиха от агенцията.

Приемът на документи от родители е приключил на 31 октомври и Агенцията по заетостта е започнала разглеждането за допустимост на подадените заявления. Тези родители, които са одобрени, ще бъдат уведомени и поканени да изберат детегледач от съответното бюро по труда.

Още по темата

Набирането на кандидати за детегледачи продължава и след приключване на приема на заявления от родителите с цел тяхното желание за наемна грижа да бъде напълно удовлетворено. Те могат да подават заявления на хартиен носител, лично, във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.

Към момента са подадени 1950 заявления от безработни/неактивни лица, които желаят да бъдат детегледачи.

Очакванията са с планираните средства - 20 млн. лв., да се осигури подкрепа на най-малко 1500 родители за отглеждане на децата им и най-малко 1500 безработни и неактивни лица да бъдат наети като детегледачи.

След включване на одобрените родители по проекта, в случай на останал наличен финансов ресурс, Агенцията по заетостта ще обяви нов прием за набиране на заявления от родители. 

По статията работи: Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
10 млн. лв. за реклама на туризма искат от бранша за спасяване на летния сезон