IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 4 хил. карти за градски транспорт са издадени за 2 дни в София

Закупени са почти 500 от новите годишни карти с цена 365 лева

12:07 | 01.06.16 г. 2
Над 4 хил. карти за градски транспорт са издадени за 2 дни в София

Повече от 4 хил. абонаментни карти за пътуване с градски транспорт са издадени през последните два дни в София, отчитат от Центъра за градска мобилност.

Припомняме, че от днес билетът за единично пътуване с градския транспорт в София вече струва 1,6 лева. Цената на най-масовите карти обаче остана без промяна, като местната власт аргументира решението си за поскъпването на билета с насърчаване на ползването на абонаментни карти.

За последните дни са издадени 496 от новите годишни карти. Цената на годишната карта беше намалена със 135 лв. от 500 на 365 лв., така с нея пътуването излиза по 1 лв. на ден независимо от броя на пътуванията, посочват от Центъра за градска мобилност на София.

От днес влиза в сила и нов вид карта „Метро Плюс“, която е за метро и една линия на наземния транспорт. От нея вече са закупени 169 карти.

От Центъра за градска мобилност посочват, че работят 18 пункта за издаване и зареждане на абонаментни карти и 52 за зареждане на карти. Някои от тях ще работят с удължено работно време, включително и в почивните дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 7 години
или бърз кредит за карта .... :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Предлагам годишни карти на изплащане :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още