Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Над 400 млади фермери получиха 10 млн. лева по ПРСР 2014-2020

Облекчена е административната процедура при изчисляване на финансовата помощ, съобщиха от ДФ "Земеделие"

Над 400 млади фермери получиха 10 млн. лева по ПРСР 2014-2020

Снимка: МЗХГ

ДФ "Земеделие" изплати близо 10 млн. лева авансови плащания на 405 на млади фермери, които подписаха договорите си по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" по ПРСР 2014-2020 г., съобщиха от фонда.

Още по темата

Те са подали инвестиционните си предложения миналата година по време на втория прием по подмярката, който се осъществи през ИСУН. В края на лятото ДФЗ – Разплащателна агенция одобри за финансиране общо 880 предложения на начинаещи земеделски стопани, които попадаха в 100 процента бюджет на приема в размер на 22 млн. евро.

След встъпването си в длъжност в края на юли тази година, изпълнителният директор на ДФЗ - РА Васил Грудев успя да организира за 20 дни преодоляване на забавянето по одобряването на проектите на младите фермери. За наваксване на изоставането беше ускорена и обработка на документите за извършване на първото авансово плащане. За целта беше облекчена административна тежест от представяне на хартиени досиета и документи, припомнят от финансовата институция.

Административни проверки преди плащане в момента се правят служебно, на базата на осигурените достъпи до масивите на съответните ведомства, както и въз основа на въведения автоматизиран процес на изчисления. Така значително се съкрати нормативно определеният срок от два месеца за изплащане на финансовата помощ.

До две седмици Разплащателната агенция се очаква да преведе първото плащане и по останалите сключени договори на младите фермери по подмярка 6.1.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кирил Петков ще сезира прокуратурата за ремонта на язовири с пари от ДКК*