IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 48% от мениджърите на хотели се канят да свалят цената на нощувката

Анкета сред управителите през октомври показва, че в краткосрочен план близо половината места за настаняване ще продължат да работят, а 3,1% от тях ще затворят

20:15 | 24.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Над 51% от управителите на местата за настаняване през октомври са обмисляли да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 62,3% от тях са имали намерение да намалят цената на пакета услуги, а 48,3% - на нощувката. Това показва проучване на Националния статистически институт (НСИ) през ноември, чиято цел е да събере информация за състоянието и развитието на хотелиерския бизнес.

Намаляване на цената на нощувка или на пакет услуги по месеци

Анкетата показва увеличение на ръководителите, които са предложили на персонала си „платен отпуск“, „неплатен отпуск“, „преминаване на непълно работно време“. Сред другите мерки са „намаляване на възнагражденията на персонала“ и „дистанционна форма на работа“.

В НСИ отчитат, че продължават да се увеличават местата за настаняване, които са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите и в края на октомври те достигат 27,7%. 

Предприети действия спрямо наличния персонал по месеци

През миналия месец 59,9% от управителите отчитат намаление в приходите от дейността си спрямо септември, докато 33,8% посочват, че няма промяна.

В краткосрочен план (през ноември) 48,3% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „до 50%“ от разходите за дейността със собствени средства, 26,2% няма да могат да се справят сами, а 25,5% от анкетираните смятат, че ще успеят „до 100%“.

Анкетата сред мениджърите през октомври показва, че в краткосрочен план 49,5% от тях смятат да продължат с настоящата си дейност макар и с намален обем, 29,7% са сигурни, че ще продължат да работят, 16,8% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 3,1% прогнозират да я прекратят.

Очаквания за бъдещето на мястото за настаняване в краткосрочен план (един месец) по месеци

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още