IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 5000 учители са се записали за ваксинация срещу COVID-19

Заявилите желание за имунизация са над 20% от общия брой учители в София

10:27 | 02.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Над 5000 учители, или малко над 20% от работещите в сферата на столичното образование, са заявили доброволно желание да се ваксинират. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при старта на имунизационната кампания сред училищния персонал, която започна днес.

Имунизацията е доброволна. Досега 162 души от педагогическия и непедагогическия персонал са ваксинирани срещу COVID-19, над 5000 са се записали за имунизация. 

Заявилите желание за имунизация са над 20% от общия брой учители в София. "Надявам се, че този процент ще нараства с напредването на ваксинирането", посочи Фандъкова, цитирана от

"Работи се в координация с РЗИ, Управлението по образованието и нашите екипи от Столична община. Целта ни е да осигурим възможност за ваксинация на всички учители и помощен персонал, на всички, които желаят да се ваксинират”, каза още Фандъкова.

По думите ú общо в 15 болници и медицински центрове в София има кабинети за ваксиниране, а при необходимост Столична община има готовност в ДКЦ-ата.

В София има готовност за отваряне на още ваксинационни кабинети при необходимост, каза още Фандъкова.

Миналата седмица в София започна ваксинацията срещу Covid-19 на потребители от два общински дома за възрастни хора - дом „Надежда“ и този в „Зона Б“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още