IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 52 млн. лв. забавени възнаграждения платили работодатели след намеса на ГИТ

Инспекцията по труда е установила над 200 хиляди нарушения на трудовото законодателство за деветмесечието

11:55 | 02.11.12 г. 1
Над 52 млн. лв. забавени възнаграждения платили работодатели след намеса на ГИТ

За една година, от юни 2011 г. до юни тази година, общо 42 хиляди души, които са били осигурявани на 4-часов работен ден вече се осигуряват на пълно работно време и работодателите им внасят осигуровки на двойно по-висок доход след съвместните проверки на НАП и ГИТ, съобщават от инспекцията по труда.

След намесата на инспекцията от работодатели на работещи са изплатени дължими трудови възнаграждения в размер на над 52 милиона лева. 

От инспекцията по труда отчитат още, че от януари до септември са влезли в сила наказателни постановления на обща стойност 14 милиона лева за установени нарушения на трудовото законодателство.

Извършени са над 42 хиляди проверки и са установени над 200 хиляди нарушения на трудовото законодателство. Най-голяма част от нарушенията са свързани с неспазване на предписанията за здравословни и безопасни условия на труд.

ГИТ отчита процес на дисциплиниране на работодателите по отношение възникването на трудови правоотношения, като се наблюдава намаляване на броя на работещите без сключени и нерегистрирани трудови договори. В резултат от проверките на инспекцията по труда  с 3 250 незаконно работещи са сключени писмени трудови договори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
СоколовВвВ
преди 11 години
Дали е вярно това, след като само констатират нарушения и то административни. ахахаххаКакви 52млн. лв бре кои ще ви ги плати?Защо тогава не видят нарушенията които си позволиха от "Стандарт Инвестмънт", които не плащат с години заплати на служителите си и се измъкват не покътнати. А и това са инвестиционен посредник. Пълна бананова република.Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари не е платило нито един лев заплата на служителите си, а показва в отчета 300000 хил лв загуба. От къде дойде тази загуба, след като изпълнителния директор Стефан Стефанов отрича да са имали офис в гр. Варна а и да са имали няма такава загуба за година. Излиза че изпират парите на някого.Ужас. Това е официален сигнал, ама вие дали сте независима медия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още