Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Над 60 проекта на стойност 1,7 млрд. лева са в процес на сертифициране

За миналата година планираните инвестиции по сертифицираните проекти възлизат на над 800 млн. лева

Над 60 проекта на стойност 1,7 млрд. лева са в процес на сертифициране

Снимки: Министерство на икономиката

Очакванията ни са през 2019 г. инвестициите да продължат да се повишават. Към настоящия момент в Българската агенция за инвестиции (БАИ) има над 60 проекта в процес на сертифициране, които са на стойност 1,7 млрд. лева с потенциал да бъдат разкрити още седем хиляди нови работни места. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на XIII Годишни награди „Инвеститор на годината”, организирани от БАИ.

Той пресметна, че за миналата година планираните инвестиции по сертифицираните проекти възлизат на над 800 млн. лева, като превишават над два пъти тези от 2017 г.

„Този двоен ръст в сравнение с 2017 г. е изключително показателен, но още по-радващо е, че през 2018 г. отчетохме подобряване и на структурата на инвестициите“, подчерта Караниколов.

Икономическият министър връчи голямата награда “Инвеститор на годината” 2018 г. на „Юск Бул“ ЕООД. Компанията е на българския пазар от 2005 година, като до момента е инвестирала 200 млн. лева и е разкрила нови 300 работни места.

Емил Караниколов връчи специалната награда за “Изключителен принос за българската икономика, научноизследователската и развойна дейност” на проф. дтн инж. Цоло Вутов.

Заместник-министрите на икономиката Лилия Иванова и Лъчезар Борисов връчиха още две от отличията на церемонията – в категория “Сливане/Придобиване на заводът за автомобилно осветление” на „Варок Лайтинг Системс“, а в категорията “Успешен стратъп” на научно-изследователската компания “Микар Иновейшън”.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
САЩ са представили на България предложение за договор за изтребителите F-16