Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Над 80 хил. проверки са извършени в горите за два месеца

Установени са 1300 нарушения

Над 80 хил. проверки са извършени в горите за два месеца

Снимка: Рixabay

Над 80 хил. проверки са извършени в горите за последните шест седмици и интензивният контрол продължава. Това каза зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев, цитиран от пресцентъра на агроминистерството.

Установени са 1300 нарушения, като са задържани 1200 куб. метра незаконно добити дърва за огрев и 120 кубика обла строителна дървесина, както и 65 моторни превозни средства, 130 каруци, 30 коня, близо 70 моторни триона.

И през предстоящите  празници лесничеите ще дежурят на терен. 

Още по темата

Обходите  на мобилните групи са увеличени, предвид на непрестанните набези  от началото на  отоплителния сезон.

Незаконно добитата дървесина намалява, но въпреки това са констатирани и сериозни нарушения.  Например преди седмица на територията на Югоизточното държавно предприятие край село Градец са установени две сечища на немаркирани дървета без издадено позволително, допълни зам.-министърът.

Той призова гражданите да проверяват внимателно доставените им дърва за контролни марки, както и да сигнализират при съмнение за нарушения на телефон 112.

Сериозни нарушения през последните дни са регистрирани и в останалите регионални управления по горите. Например в Сливен са задържани 119 коледни елхи  без контролни пластини. Същевременно са конфискувани отделно от търговците и над 100 контролни пластини. За случая е уведомена прокуратурата.

4 хил. горски стражари  са ангажирани в мобилни групи.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 23 март