Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Надвзета сума за е-винетка ще се възстановява до 30 дни

При сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на превозното средство няма да се връщат парите, съобщиха от АПИ

Надвзета сума за е-винетка ще се  възстановява до 30 дни

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

На потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и същ регистрационен номер с един и същ период на валидност, ще им бъде възстановена надвзетата сума, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Съветът към потребителя е да изпрати заявление в свободен текст, адресирано до председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", в което да опише казуса.

Когато плащането е направено с банкова карта към заявлението трябва да бъдат приложени данни с информация  за регистрационен номер на автомобила, PAY номер, както и какъв е начинът на плащане – чрез мобилно приложение, чрез уеб сайта bgtoll.bg или терминал за самотаксуване.

В случай, че плащането е извършено чрез терминал, трябва да се посочи обектът, в който се намира устройството.

Когато при плащането е направено в брой, трябва да се приложи разписка за плащане, а когато е по банков път –  платежното нареждане, което съдържа съответния PAY номер, който системата генерира, регистрационен номер на автомобила.

Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни от постъпването, уверяват от АПИ.

От там напомнят, че потребителят трябва да посочи и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.

Заявления ще могат да подават потребителите, купили е-винетка от: специализирания сайт www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни управления. Документите трябва да се изпращат на адрес: гр. София, пл. "Македония" 3, Агенция "Пътна инфраструктура" или в Областните пътни управления.

От АПИ информират, че постъпилите към момента заявки за надвзети суми са 0,1% от продадените електронни винетки, които към 10 януари са 131 737.

Днес е възстановена надвзетата сума на деветима потребители, които са купили по две винетки за един и същ период и с един и същ регистрационен номер. Плащането е извършено след проверка на заявлението и приложените документи.

От АПИ напомнят, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на превозното средство суми не се възстановяват. Отговорността за правилното деклариране на регистрационния номер на превозното средство е на потребителите.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 26 септември