IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП пак запечата хотел „Маринела“*

Данъчните отново са установили, че хотелът не подава данни за приходите си към информационната система на НАП

12:02 | 05.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Не мина и ден, след като Аминистративният съд в София отмени разпореждането на Националната агенция за приходите (НАП) за запечатването на хотел „Маринела“, и данъчните наложиха мярката отново. Информацията съобщава Mediapool, като се позовава на свои източници.

В четвъртък вечерта рецепцията и лоби-барът на обекта отново са запечатани, а поводът е проверка, при която отново е установено, че хотелът не подава данни за приходите си към информационната система на НАП, става ясно от публикацията.

Пиарът на хотела Ангелина Ангелова се свърза с Investor.bg и уточни, че втора проверка няма, а запечатването е заради открити от данъчните нередности още при първата инспекция. По думите на Ангелова решението за запечатване ще бъде обжалвано до края на деня, но конкретният мотив за текущото затваряне на хотела така и не стана ясен. 

Хотелът отново е запечатан за срок от една седмица.

Припомняме, че Специализираният наказателен съд е запорирал имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Двамата продължават да се издирват с европейска заповед за арест. 

На 11 септември съдът реши да остави в ареста за постоянно синът им Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви.
Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева в Пловдив, София и село Свежен. Съдебни заповеди са издадени за 12 банкови сметки на семейство Арабаджиеви в различни трезори, както и дялове в няколко търговски дружества. 

Според Mediapool при проверките през септември е установено несъответствие между касовите наличности и отчетите. Друга констатация е, че липсва свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. Има издадено свидетелство на името на фирмата на стария собственик, но не и на новия.

Миналата седмица ръководството на хотела разпространи позиция, че е взело мерки за отстраняване на нарушенията и още на 17 септември управата е внесла необходимите документи по изисканите протоколи. При това положение остава неясно защо данъчните повторно предприемат мярката запечатване.

*Обновено с позицията на Ангелина Ангелова. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още