IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП: Прогнозираният размер на приходите от акцизи за 2019 г. е 2,405 млрд. лв

Предвиждат се общите данъчни приходи за настоящата година да достигнат размер от 34,546 млрд. лв

11:37 | 08.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Прогнозираният размер на приходите от акцизи за 2019 г. е 2,405 млрд. лв. Данните изнесе говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров по време на представянето на новата система за следене на търговията с горива, на което присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и други представители на държавната власт. 

НАП предвижда още, че общите данъчни приходи за настоящата година ще достигнат размер от 34,546 млрд. лв, което е със 7,1% повече спрямо 2018 г., когато агенцията отчита приходи в размер на 32,235 млрд. лв.

Според говорителя на НАП данъчната основа за ДДС е отчела ръст от 20 млрд. лв през изминалата година, което е повишение с 25 на сто.

По повод новите технологии, които са внедрени при регулирането и наблюдението на търговията с горива, позволяват на държавата да реагира навреме, когато има отчетено нарушение от страна на доставчиците или на притежателите на акцизни складове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още