IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП проверява медицинските лаборатории за неиздаване на фискални бонове

Подадени са множество сигнали от граждани

16:11 | 16.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Инспектори на Националната агенция за приходите (НАП) започват поредица от открити наблюдения и контролни покупки в лицензираните медицински лаборатории, които извършват тестове за COVID-19.

Причина за това са множество сигнали, подадени от граждани през последните дни, за неиздаване на фискални бонове при заплащане на изследванията, съобщават от приходната агенция.

От НАП са информирали ръководителите на лабораториите за увеличаването на сигналите и ангажиментите им да отчитат продажбите с фискални бонове, както и за предвидените в законодателството санкции. 

В последните няколко дни напливът към частните лаборатории е голям, след като Гърция въведе изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, считано от 06.00 ч. на 14 юли 2020 г.По информация на българското посолство в Атина тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата.

Продължава да е в сила задължителното изискване всички пристигащи в страната да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF) в срок от най-малко 24 часа преди влизането им в Гърция.

Списък с лицензираните български лаборатории, чийто тестове за COVID-19 ще бъдат признавани от гръцката страна е публикуван на сайта на здравното министерство.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още