Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НАП запорира сметките на ВиК-Перник заради дългове

Дружеството спира водата на задлъжнели абонати, съобщи управителят му Борислав Иванов

НАП запорира сметките на ВиК-Перник заради дългове

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Националната агенция за приходите (НАП) запорира сметките на ВиК-Перник, съобщи управителят на дружеството Борислав Иванов пред БТА.

Още по темата

Фирмата не е погасявала задълженията си към агенцията от 2018 г. досега, а по данни от областната управа те възлизат на 3 млн. лева.

Същевременно дружеството има несъбрани вземания в размер на 13 млн. лева от граждани и фирми. По думите на Борислав Иванов задълженията на някои абонати достигат до 2 хиляди, 3 хиляди, дори 5 хиляди лева.

С разрешение на Регионалната здравна инспекция водното дружество е започнало проверки по домовете и спира водата на нередовни абонати.

„В присъствието на полиция със скоба и спирателен кран се прекъсва водоснабдяването и на живущи в апартаменти, които не са изплатили задълженията си“, посочи Иванов.

Той обясни, че е договорено намаляване на размера на ежемесечната вноска на ВиК-Перник към НАП, което ще позволи на дружеството да съществува.

Investor.bg припомня, че ВиК Перник изпълнява проект за модернизация и реконструкция на водопреносната и канализационна мрежа в региона за почти 106 млн. лева. От тях 8,8 млн. лева трябва да са собствен принос, но той не е осигурен, пише в доклада на компанията от миналата година.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Плащанията от Здравната каса за COVID болни са се удвоили