IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Народното събрание решава утре за шефа на здравната каса

Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова внесе предложение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на НЗОК

09:49 | 03.07.13 г.
Народното събрание решава утре за шефа на здравната каса

Народните представители ще гласуват решение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Пламен Цеков.

Предложението беше внесено от зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Депутатите приеха седмичната си програма, като освобождаването на Цеков ще бъде разглеждано като първа точка на утрешното пленарно заседание.

Здравният министър Таня Андреева на няколко пъти призова шефа на НЗОК да сдаде поста си заради липсата на диалог, раздуване на щата в касата и безконтролно харчене на средства.

По думите й има преразход на 17 млн. лева за лекарства и на още 15 млн. лв. за болнична помощ.

Вчера Пламен Цеков посочи пред БНТ, че няма да си подаде оставката заради начина, по който се иска. Той определи натиска да напусне шефското си място си като политически и упрекна министър Андреева, че изпълнява политическа поръчка.

Шефът на касата отхвърли обвиненията на здравния министър в непрозрачност и заяви, че всички решения на Надзорния съвет на НЗОК се публикуват на сайта.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още