IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Народното събрание ще заседава извънредно идния вторник

Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за енергетиката, Закона за търговския регистър и Закона за отбраната и въоръжените сили

18:55 | 10.04.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредно заседание на парламента на 14 април, вторник,  от 13.00 часа.

В дневния ред на заседанието, свикано на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България, са обсъждането на второ четене на промени в Закона за енергетиката, в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

На извънредното си заседание миналия петък парламентът прие на първо четене промени в Закона за енергетиката, с които се регламентират правилата и сроковете за това как ще става връщането на сумите по договори, сключени между обществения доставчик "Булгаргаз" ЕАД и неговите клиенти. Поправките се налагат, за да влезе в сила договореното на 5 август 2019 г. между "Булгаргаз" и "Газпром" намаление от 40% на цената на доставяния за България газ.

Промените предвиждат Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да приема решения за утвърждаване на цени на природния газ със задна дата от 5 август 2019 г. досега, както и да утвърждава цените на природния газ всеки месец от първо число в съответствие с постигнатата договореност между "Газпром" и "Булгаргаз".

На 12 март парламентът прие на първо четене и промени в Закона за търговския регистър, които предвиждат да се намали административната тежест върху бизнеса, като физически и юридически лица да могат да подават годишните си финансови отчети и годишните си доклади за дейността в Търговския регистър към Агенцията по вписванията по електронен път чрез "Единна входна точка". Промените трябва да влязат в сила от 1 януари 2022 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
абе да не се заразят ... не дай Боже !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още