Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Народното събрание ще заседава извънредно идния вторник

Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за енергетиката, Закона за търговския регистър и Закона за отбраната и въоръжените сили

Народното събрание ще заседава извънредно идния вторник

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредно заседание на парламента на 14 април, вторник,  от 13.00 часа.

В дневния ред на заседанието, свикано на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България, са обсъждането на второ четене на промени в Закона за енергетиката, в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Още по темата
На извънредното си заседание миналия петък парламентът прие на първо четене промени в Закона за енергетиката, с които се регламентират правилата и сроковете за това как ще става връщането на сумите по договори, сключени между обществения доставчик "Булгаргаз" ЕАД и неговите клиенти. Поправките се налагат, за да влезе в сила договореното на 5 август 2019 г. между "Булгаргаз" и "Газпром" намаление от 40% на цената на доставяния за България газ.

Промените предвиждат Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да приема решения за утвърждаване на цени на природния газ със задна дата от 5 август 2019 г. досега, както и да утвърждава цените на природния газ всеки месец от първо число в съответствие с постигнатата договореност между "Газпром" и "Булгаргаз".

На 12 март парламентът прие на първо четене и промени в Закона за търговския регистър, които предвиждат да се намали административната тежест върху бизнеса, като физически и юридически лица да могат да подават годишните си финансови отчети и годишните си доклади за дейността в Търговския регистър към Агенцията по вписванията по електронен път чрез "Единна входна точка". Промените трябва да влязат в сила от 1 януари 2022 г. 

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 5 месеца
абе да не се заразят ... не дай Боже !

Още от Икономика и политика
Експерт: Намалява полагането на нерегламентиран труд в България