IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарушенията на трудовото законодателство са най-често срещаните у нас

Необходими са промени в не по-малко от шест закона за смяна на политиката по доходите, смятат от КНСБ

14:41 | 07.10.14 г.
Нарушенията на трудовото законодателство са най-често срещаните у нас

Нарушенията на трудовото законодателство са най-често срещаните у нас наред с тези на Закона за движение по пътищата, коментира в ефира на телевизия Bulgaria On Air заместник-председателят на КНСБ Чавдар Христов.

По повод на днешния Световен ден за достоен труд той заяви, че ситуацията в момента не ни дава основания да говорим за достоен труд в България.

„Идеята за достойнството е да изградим, да пазим, да зачитаме осъзнатите човешки ценности и качества, които дават на човека разбирането за чест и достойнство“, коментира Христов.

Той напомни, че предложенията на синдиката за подобряването на условията на труд и повишаване на доходите, формулирани в меморандум на КНСБ, биха могли да послужат за основа на бъдещото управление, когато се търсят опорни точки за социални реформи. Сред промените следва да е и защитата на правото на сдружаване, което в момента не е се защитава от закона, каза Христов.

Според Конфедерацията, за да се промени заплащането на труда в България, трябва да има промени в не по-малко от шест закона.

„Всяко едно отсъствие на относително стабилно управление носи тревоги и безпокойства, които в даден момент ескалират“, каза той в отговор на въпрос за сформиране на бъдещото правителство.

По повод на днешния Световен ден за достоен труд в градове в страната екипите на КНСБ предоставят безплатни консултации по трудови, осигурителни, социални и синдикални права на специално изградени за целта шатри, информират от КНСБ.

В София денят ще бъде отбелязан като „Младежки форум 21 век” и експерти на КНСБ ще организират мобилен информационен център на площад „Света Неделя”, където ще запознават младите хора с техните трудови, социални и синдикални права, както и с Националната кампания „Моето първо работно място”.

Във фоайето на сградата на КНСБ пък ще бъде представена пътуващата фотоизложба „Лицето на труда”, където ще се реализират и консултациите, ако времето не позволява това да се случи на открито. По време на акцията посетителите ще имат възможността да се включат в анкетното проучване за информираността на младите хора относно реализацията на Европейската гаранция за младежта в България.

Още видеа вижте в сайта на Bulgaria on Air

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още