IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Настъпва ли ерата на разтопената зима

Как климатичните промени се превръщат от клиширан израз в съдбоносен факт ще разискват експерти на 22-ри ноември

17:51 | 09.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Настъпва ли ерата на разтопената зима

Защо порои потапят къщи и отнемат животи? Защо сушата е все по-дълга, а всяка следваща година е рекордно гореща? Или иначе казано – как климатичните промени се превръщат от клиширан израз в съдбоносен фактор за хиляди хора по света?

Това ще е темата на деветия по ред Форум Глобални въпроси, организиран от Младежкото дружество на ООН в България на 22-ри ноември, броени дни след края на глобалната конференция на ООН по въпросите на климата в Маракеш.

Форумът ще се проведе от 18:30 ч. в споделеното пространство на MOVE.BG, ул. Сердика 20. Може да потвърдите присъствието си тук.

По темата ще говорят Деница Петрова, ръководител на офиса на „Грийнпийс“ в България, и Георги Стефанов, експерт политики и климатични промени към WWF-България. Лекторите ще направят обзор на провелата се световна среща за климата, ще разяснят какво стои зад влязлото в сила Парижко споразумение и не на последно място – ще очертаят климатичните политики на страната ни. 

Тъй като според изследователите климатичните промени са вече факт и не могат да бъдат предотвратени, на дневен ред стои въпросът как политиките на страните да бъдат адаптирани към изменящия се климат. В рамките на събитието с лекторите ще бъдат дискутирани доколко страната ни е готова да посрещне резултатите от промяната в глобалните температури и породените от това екстремни климатични явления и ще бъдат разгледани добри примери от други държави.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още