Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Натанаил Стефанов: Зрелостта на пазара осигурява успех за стартъпите

Приоритет на държавата е България да се брандира като място за стартиране на иновативни компании с висока добавена стойност, съветва председателят на BESCO

гледано: 1674   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Най-важната причина зад успехите на българските стартъпи през годината е зрелостта на пазара. Европейският пазар, както на стартиращи компании, така най-вече на рискови инвестиции, узря в такава степен, че инвеститорите са доста по-отворени към риска и са склонни да дават по-големи инвестиции. Тази оценка  направи в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria Натанаил Стефанов, председател на Българската стартъп асоциация (BESCO).
Още по темата

„В САЩ има насищане, където, за да наемеш един човек разходите са огромни. Това е и една от причините, немалка част от американските компании да базират част от изследователските и развойни центрове в Европа. Имаме много подобни примери в България“, обясни той.

Според него 2019 г. е умерено успешна година за българската стартъп екосистема.

„Без да бъдем максималисти, считаме, че имаме огромен потенциал, който тепърва да развиваме. Истината в България е, че няма системно събиране на данни и статистика, така че каквото и да кажем, то ще е на база на лични наблюдения“, допълни Стефанов.

Председателят на Българската стартъп асоциация обърна внимание на факта, че има все повече инвестиции на чуждестранни фондове в български компании.

„С единица инвестиция в България може да се направи много повече, отколкото където и да е другаде по света“, посочи Натанаил Стефанов.

По думите му, за да станат разпознаваеми българските стартъпи е необходимо да съществува силен маркетинг на държавно ниво.

„Приоритет на държавата е България да се брандира като място за стартиране на иновативни компании с висока добавена стойност“, съветва експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
АИКБ: Прилаганият досега механизъм за подкрепа на бизнеса не работи