IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Натискът за оставката на шефа на здравната каса мина и на партийно ниво

И Изпълнителното бюро на БСП подкрепи исканията за оставка на Пламен Цеков

16:49 | 02.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Натискът за оставката на шефа на здравната каса мина и на партийно ниво

И Изпълнителното бюро на БСП подкрепи исканията за оставка на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков.

На пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев, е посочил,  цитиран от пресцентъра на партията, че „това е крайно необходимо от гледна точка на ефективното взаимодействие между НЗОК и Министерство на здравеопазването, както и в интерес на българските граждани“.

Според Станишев е „излязла достатъчна информация за много тежки проблеми в бюджета на касата“.

Той е припомнил също така, че „Народното събрание има право да променя ръководителя на касата, когато вижда, че не се справя“.

От месеци лекарският съюз и пациентските организации настояват за оставката на шефа на здравната каса. В края на миналия месец за смяната му заговори председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Нигяр Джафер.

Към исканията за оставка на Цеков се присъедини и здравният министър Таня Андреева. той обаче не желае да подава оставка и отхвърли обвиненията на Андреева в непрозрачност и нежелание за диалог.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още